jhagman

Direktlänk till inlägg 19 september 2014

Markarbete

Av Jhagman - 19 september 2014 17:04

Idag blev det markarbete med 3 olika övningar. 

Övning 1:Det låg 2 bommar med 18,5 m i mellan så 4 galoppsprång i mellan.

Övning 2: 3galoppbommar på böjt spår

Övning 3: 3 studssockerbitar

Dessa övningar tykcte jag var bra för det var på lite olika spår, alltid bra.

  
Hon tyckte att galopp på böjtspår var jätte jobbigt så hon vill gärna springa rakt fram. Detta bero på att hon inte riktigt vill böja sig för innerskänkel. Men det gick bra i slutet. Hon hoppar lite som en gunghäst i bågen när hon väll böjer sig för skänkeln. det  Det är väll bra för då blir det jobbigare för henne men hon kommer väll förstå att hon bara han galoppera över dom för det gör hon ibland. Hon hoppar gärna över dom men det handlar väll om rutin.

Vi övar hela tiden på att hon ska ta skänkeln och förstå att den betyder framåt. 


Galoppera mellan de 2 bommarna tyckte hon var jätte kul, för hon blev stark och ville bara springa. Men efter lite kontroll övningar (övergångar, halt, ryggningar) lyssna hon bättre och kunde göra den utan problem.


Sedan gick vi över på studsen. Jag har aldrig hoppas studs  på henne innan så vid första försöket hoppade hon snett över det första och sedan sprang hon mot grinden? Men andra gången jag kom mot det hade jag bättre galopp ohc då hoppa hon den jätte bra! Hon tyckte även att den övningen var rolig verkade detsom. Ska hoppa mer studs med henne för styrka är ju aldrig fel. 

En sak som jag måste jobba på i hoppningen är att hon måste vara mer fram i galoppen där av att hon ska ta skänkeln bättre för när hon väl är framme hoppar hon allt!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se