jhagman

Direktlänk till inlägg 22 december 2015

Nytt tänk

Av Jhagman - 22 december 2015 17:00

Till nästa år kommer mitt tänk kring Lillan att vara lite annorlunda. Jag kommer självklart att rida henne som vanligt men ribban kommer att höjas för hon blir ju trots allt 7 år! Min lilla bebis är inte så bebis längre... Det första som påverkar hur det kommer se ut är skolan. Om det blir så att jag inte får göra klart sista terminen kommer fokuset på Lillan att vara mer. Det kommer bli mer träningar och ev mer tävlingar beroende på hur mycket jag jobbar. 


Men till tänket, det kommer ändras. Jag kommer att kräva mer av henne under längre stunder i ridningen och inte "köpa" att hon kanske har en dålig dag utan att försöka jobba igenom det istället. Detta har jag gjort någong gång och det går. Hennes humör brukar bli bättre men först blir hon riktigt tjurig xD Självklart måste man se lite på att hon är ett sto och att man måste klappa dem medhårs ibland. Hon kommer även att tömköras mer för jag har slarvat så fruktansvärt för mycket med det! Tömkörning är ju ett av de bättre sättet att  bygga muskler på, även backträning ska läggas in. Tänkte varva det med var tredje vecka tömkörning, longering eller backträning beroende på hur det ser ut. 


Målet med ridningen på Lillan är att hon ska ridas som vilken häst som helst mer. Inte hela tiden för hon är fortfarande unghäst och jag räknar henne mer som en 6 åring då hon inte gjorde typ någonting alls som 3 åring och första halvåret som 4 åring. Jag tycker dock att hennes ridbarhet har utvecklast enormt under detta år men bättre ska det bli!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se