jhagman

Direktlänk till inlägg 11 februari 2016

Jag är inte den som ger mig

Av Jhagman - 11 februari 2016 22:35

Det var som sakt hoppträning ikväll och jag hade taggat till den i typ 1 vecka och så gick den skit! Eller hästen var duktig men jag red inte alls. Det hela började med att hon låtsades vara rädd för läktarn där Wiwi och Elin satt. Hon typ kolla på dom som om de skulle hoppa på henne och äta henne... Vilket ledde till att jag blev irriterad och sen gick det utför därifrån typ. Hon sket fullständigt i mig och var mer intresserad av allt annat. Så jag tog tag i henne men det hjälpte inte ett skit. Sen i uppvärmningen skulle vi öka och minska trav och galopp. Lillan är som Malin sa "jämntjock" dvs har gärna alltid samma tempo och lyssnar dåligt på gas och broms. Det som ska tränas på är att jobba henne framåt några steg ich sen tillbaka igen. Detta vet jag om och jobbar på. Det har blivit bättre men känns som en käftsmäll i ansiktet när det inte går "när det faktiskt gäller". 

Vi skulle sedan ta detta och använda när vi hoppar på böjt spår, 2 mini räcken där vi skulle samla hästen imellan. Vilket var svårt för vi har inte gjort detta innan. Hon skulle desutom byta galopp över första räcket. Vilket hon gjorde bra men hon/jag vill inte vänta in hindret utan rida på framåt. Så jag fick kämpa med att sitta ner och vänta. Det gjorde hon helt ok men då när jag håller igen glömmer jag att driva och det blir skit ändå. HATAR när jag kan bättre men det vill sig inte. Typ denna onda cirkel idag. Sen när vi kom till kombinationen som var bom - kryss - räcke - oxer hade jag för lite fart så vi typ hafsa över hindret och jag gör verkligen samma sak om och om igen utan att bryta mönstret. Typ som om jag väntar på att gud ska komma ner och göra det åt mig. Asså WTF! Jag behöver någon som säger åt mig att nu är det skit dåligt,  nu måste du börja rida! För annars hafsar jag runt lite flummigt och det blir inget bra av det.


Tänker försöka avsluta med att det var fösta hoppträningen för i år och att det blir bättre. Och ta med mig att fortsätta jobba ur jämntjockheten. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se