jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 6 februari 2016 17:31

Idag blev det backträning på töm. Inte gjort det innan eller haft Lillan på töm utanför paddocken. Det gick bra iaf men jag blev nog mer trött för vi har en mördarbacke som är as lång och bant som vi gick i 7 gånger upp och 7 gånger ner. Lillan var taggad som vanligt men uppförde sig bra. Lite studsig och sparka bakut några gånger men men. Dutti nutt!


 

ANNONS
Av Jhagman - 6 februari 2016 11:43

Igår blev det en enkel biljett till akuten för jag åkte av så in i helvete. Det var första gången vi hoppade mer ordentligt sedan början av december så hon var i exstas. Hade babypelhalmet men det hjälpte inte ett skit, det gick i 300 iaf. Det var verkligen att bara hålla och hålla och hålla innan hindret för att få henne något lugn. Men efter var det 300 så fick styra in i sargen 2 gånger.

 

Ett litet oxer kryss, 3 studs och en bom - kryss - bom. Hon var på bushumör och tänkte bocka några gånger i uppvärmningen. Började på kryss oxern. Där sprang hon vara så gick över till bom- kryss- bom.När vi hade hoppat krysset med bommarna gick hon spunk och tog ett as mega stort bocksprång och där låg jag i sanden. Hon tog 2 ärvarv i galopp för att fira sin triumph... Upp igen och då var jag arg så det blev en liten aba med detta som var kryssoxer- studs - bom-kryss-bom. Bara låg och nötte på detta tills hon blev trött. Sen höjde jag upp krysset till bilden och tog några avslutande språng där hon fick ta i som är meningen emd övningen. Fy fasen vad hon hoppade fint då! Efter detta skrittade vi av och jag började känna att min axel och nacka gjorde sjukt ont. Så av med grejorna till hästen var en utmaning så åkte till akuten där de la mig i nackkrage. 

Var sjukt fullt så kom inte hem fören vid 3 inatt och hade då legat i nackkrage i ca 6 timmar... Det värsta någonsin. Jag är bara mörbultad vilket är skönt men LILLAN MÅSTE SLUTA KASTA MATTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANNONS
Av Jhagman - 4 februari 2016 20:38

Red 2 hästar idag och först ut var Lillan. Vi red en tur i skogen ganska kravlöst. Men det var fruktansvärt hårt på vissa ställen så det blev mest skrittjobb. Då gjorde vi öppnor, även i uppförsbackarna. Hon tyckte det var as jobbigt. Sen galoppera vi på en stig i skogen där det var mjkt och fins så vi raceade. Jag blev tårögd så fort gick det xD Älskar sådana dagar!

   

Sen blev det en tur på Zelda som gick skit. Hon var väldigt taggad/spänd för det var 4 andra hästar i ridhuset som hoppade... Så jag red mest för att få henne lugn vilket gick korta stunder. Fick ta tag i henne 1 gång ordentligt och då vart damen arg och skulle resa sig men jag var snabb på att böja halsen och ta henne på en liten volt runt höger skänkeln. Sen sprang hon mest runt och strunta i vad jag sa, detta var mest i höger varv för i vänster var hon mycket bättre. Jag satte ribban lite högre idag vilket ledde till detta tror jag. Men men det är bara 3dje gången jag rider henne så det blir nog bara bättre. En sak som stör mig är att hon hänger fruktansvärt i högertygeln i höger varv. Så jag släppte den helt några gånger och då blir det bättre för stunden... När hon hänger blir jag hård i handen och då hänger hon mer och så blir det en ond cirkel. Min tricep kommer vara död imorrn... Som sakt ingen bra pass. Nästa gång må¨ste jag tänka mer silkestråd igen. Lätt att vara efterklok.

 

Av Jhagman - 4 februari 2016 12:01

Ledig idag igen och då har det varit en välförtjänt sovmorgon. Ska snart åka till stallet och rida ut i det vackra vädret med Lillan och sen ska jag rida zelda. Ska försöka att inte komma hem mega sent igen. Först ska jag köpa mat till Lillan. Men får se hur mycket energi jag har för när jag har mens sjunker min energinivå till typ 20 %. Orkar ingenting. Ligger fortfarande i sängen liksom... Ser dock väldigt mycket fram imot imorrn då Lillan och jag ska skutta lite, WIIE! Tagga tagga tagga!


 

Av Jhagman - 3 februari 2016 21:01

Tog bussen till stallet idag och det funkade bra, kommer nog göra det fler gånger om jag kan ta snålskuts hem xD Lillan fick dom en spadag idag för jag tvättade svansen + benen. Torkade brnen torra och linda dom med back on track som hon fick stå med samtidigt som hon fick massage i 60 min.

   

Ja bortskämd... Jag ska nog inte ha barn... de skulle bli som programmet ung och bortskämd...


Sen red jag Zelda igen och det gick inte lika bra som sist men inga tendenser till att ställa sig iaf. Eller man känner när hon spänner sig men då är det bara att vara mjuk och rida på fram. Travade lver npgra upphöjda bommar npgra gånger och sen några skutt på en sockerbit på volt. Hon orkade inte vara böjd på volten men det kommer. Hon höll sig relativt lugn men var laddad. Var nog för att det var hinder i ridhuset. Tycker hon är en trevlig häst med sug på hinder och mycket energi. Så som jag gillar dom xD  

Hon fick pris i årets skitgaste så här långt för hon hade rullat sig så hon var smutsig under täcker på BÅDA sidor... Långnäsa...

           

Av Jhagman - 3 februari 2016 10:22

Idag och imorgon är jag ledig! WIIE! Så tänkte försöka lägga mer tid här. Idag har jag inegn bil så jag ska ta bussen till stallet. Skulle behöva köpa foder men tänker inte ta det på bussen men det finns en liten chans att bilen är klar (den är på service) tills kl 14 då jag ska åka. Lillan ska nog vila idag och få massage eller om jag ska rida ut en sväng. Har inte riktigt bestämt mig än. Sen ska jag rida Zelda igen, wiie! 


 

Av Jhagman - 2 februari 2016 10:35

En sak som är viktigt när ma rider är att man har en bra sits. Haha nehe Sherlock. Detta har jag tänk på mer och mer den senaste tiden då jag inte gillar min sadel. Mina svagheter i sitsen är att jag lätt faller fram med överlivet men nu på senare tid är det att jag vill sitta stolsits i sadel. Så detta har nog bara med sadeln att göra... Jag vill ha stöd för käna och knästäden sitter lågt fram och högt upp = stolsits. Ska ta tag i detta nu eller när ekonomin tillåter. Jag jobbar ju som sakt ihjäl mig så inte allt för långt bort hoppas jag!


Stubben sadeln kan vara en av de bästa sadlar jag ridit i!

Av Jhagman - 1 februari 2016 18:13

Jag jobbar verkligen typ jämnt men här får ni film från igår. Man seri bland att hon käftar imot så i veckan ska jag ta ett lite skarpare bett och rida igenom henne noggrant. Och kräva att hon inte ska springa 300 när det är jobbigt...


Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se