jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 31 januari 2016 21:11

Red dressyr på Lillan idag (igen!), blev dressyrjobb alla dagar denna vecka. Inte hela passet alla pass men en hel del. Bra för henne för hon måste komma igenom mer och bli mjukare + bygga muskler. Så idag spyde hon galla på mig, inte alls speciellt medgörlig utan kämpade mest imot. hade med mig Thezza idag och hon filma lite så tänkte klippa ihop nått imorrn så kan ni få se. Iaf idag var hon väldigt trippig och spänd i början men la mest energi på att motarbeta mig. Hon lossnade dock vädigt bra när vi minskade och ökade volter med hjälp av skänkelvikningish. Så sjukt lösgörande för då ställer jag henne nästan utåt innan jag tar tillbaka ställningen. Detta ska jag göra mer. Sen i galoppen var hon mest springig och stark. Ville inte jobba men sen fick jag igenom henne fint. Gjorde även en bakdelsvändningövning i skritt och trav. Det gick inte i galopp för hon var för taggad, det där med galopp från halt taggar henne något fruktyansvärt. SÅ nästa vecka ska jag försöka rida ut henne 2 gånger så hon slipper dressyrjobbet på bana för hon tycker det blir lite tråkigt i längden. Annars var det ett helt ok pass, inte ett dåligt men samtidigt inte ett jätte awesome. Hon har faktiskt börjat bli bättre och framförallt starkare. Ska bli kul att bygga på denna styrka och se vad den kan göra för oss i hoppningen.Dressage is the rule to be cuul!

ANNONS
Av Jhagman - 31 januari 2016 19:05

Igår tog vi de första sprången 2016! Hon var överladdad och viftade hej vilt med svansen och skuttade omkring. Här är ett språng. Inte någon höjd direkt men lite iaf.   Ingen kan säga att hon inte har frambens teknik!

ANNONS
Av Jhagman - 31 januari 2016 09:45

Ju mer jag sitter och kollar när jag rider ju mer frustrerad blir jag att se att jag sitter i någon j*vla stolssitts... Sadeln ska bort!!! Det ska bli en ny men inte så mycket pengar just nu efter hästköpet. Men det ska bli en ny för jag klarar inte av att se detta mer + att när jag rider tänker jag på det hela tiden och kommer då inte till något vettigt arbete...  


FRUSTRATION!

 

 

Av Jhagman - 30 januari 2016 17:15

Nu har jag äntligen lyckats fixa ihop filmen från när vi filmade när vi provade slutor och öppnor i galopp första gången! Det ser ju lite ut som hej-kom-och-hjälp-mig ibland med halsen böjd och benen överallt. Men första gången är första gången...Som ni ser är hon väldigt dragig i början och tycker det är as jobbigt men det blir bätre mot slutet + att hon gör slutorna 1000 gånger bättre än öppnorna så det är bara en styrkefråga för hon är lika dan i traven. 

Av Jhagman - 30 januari 2016 09:34

Här är en mini snutt från slutet av passet med Zelda igår. Lilla långnäsa! 

Av Jhagman - 29 januari 2016 21:11

Woho nu kom jag till skott att skriva xD har varit en fullspeckad dag med häst. Sjukt underbart! Började med att vara i stallet vid 9 tiden dvs efter utsläpp och mötes av en frustrerad Lillan. hon fick stå inne i natt med back on track paddar och utan täcke. Jag skulle rida ut ens väng med Ellen så bara fixa hästen och ge sig iväg. Tänkte ta babypelhalm bettet idag men gjordet inte det, vilket jag ångrar. Lillan var sjuuuuuuuuuuukt jobbig. Lyssna typ inte en skit och var rädd för det mesta så det resulterade i att hon kasta matte på fältet pga lite snö som låg där... Har aldrig ramlart av henne ute så det var väll dags nu när jag äger henne. Så när vi kom hem red jag ner till ovalen för att få ur extra energin. Jag hade inte ridit henne på 1 vecka så det fanns en del. 


 

Där jobbade vi mest galopp och hon vart en helt annan häst, mjuk, och lyssnade bra. Gjorde en del galoppfattningar från skritt och det tyckte hon var as jobbigt speciellt i höger varv för då sparka hon backut. Hon börjar få lite mer stohumör... Annars var hon skit fin. Kolla även den fina utsikten!

   

Man ser ju vart benskyddet har suttit.


Sen var det dags för Zelda. Har aldrig ridit henne innan så jag mest provade mig fram och red som Håkan skulle säga på "en silkestråd". Hon har haft tendernser och ställa sig och det var därför Michaela ramlade av och bröt nyckelbenet. Så jag var 110% med hela tiden om hon skulle göra nått men det vart nån gång i början men sen inget mer. Men innan jag satt upp började vi med att longera en stund och hon flög i luften och skulle inte lyssna så vi tog en fight är vilket jag tror var bra för då behövde vi inte ta någon när jag väll satt uppe i sadeln. Annars var det inget konstigt, tränade inte på nått speciellt som sakt utan gjorde lite flyttningar och volter, väldigt mycket volter i varienrande storlek. Hoppas jag får chansen att rida henne ien för hon  ar sjukt pigg och studsig (som jag gillar) men ändå sammarbetsvillig. Mysig häst med andra ord!

 

Av Jhagman - 28 januari 2016 22:00

Så inget intressant inlägg ikväll men imorrn blir det att vara i stallet vid 9 och rida ut på Lillan och sen rida Zelda sen. HIHI då har jag nog lite att skriva om!


 

Michela och Zelda!

Av Jhagman - 28 januari 2016 15:46

Jag jobbar och sliter så tänkte skriva nått mer intressant inlägg ikväll men nu ska jag bara  byta om och träffa mamma på stan. Sen blir det stallet och Lillan får vila idag så hon får 1 vilodag iaf xD


 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se