jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 21 januari 2016 21:30

När man har vant hästen vid sadeln är det dags att vänja den vid att ha ryttare på ryggen. Hos Håkan blörjde vi med att hoppa på aidan av hästen och lägga händerna på andra sidan utan sadel. Vi satt till och med på dem utan sadel i stallgången. Detta rekommenderar jag INTE. Vi kunde ju dött! Men iaf när hästen är van vid sadel och att ha sadelgjordem någolunda spänd kan man börja hänga i stigbygeln/ lägga tyngd i stigbygeln. Detta gör man enklast genom att lägga knät i stigbygeln och lägga tyngd. Detta på grund av att man snabbt kan ta bort knät om hästen skulle tycka att det är jobbigt. När hästen accepterar detta kan man börja med att ha foten i och lägga tyngd. Nina stod på en pall och la tyngd i stugbygeln med foten, om den var still hoppade hon upp så hon hade överlivet över hästens kropp och balanserade i stigbygeln. Hos Håkan hade vi redan lärt hästarna att ha oss på ryggen och då kunde vi ganska snabbt sitta med ett ben på varje sida men vi reste inte överlivet utan låg mer på halsen.


Nina gjorde aldrig detta moment utan satt rak över hästen från början. 

När man ska börja sitta på hästen/slänga ena benet till andra sidan är det bra om man lär hästen att den kan få ett ben på t.ex rumpan. Så låt foten nudda rumpan innan benet slängs över. 


Fortsättning följer....

ANNONS
Av Jhagman - 21 januari 2016 18:42

Känner mig som den sämsta fodervärden någonsin! Lillan har bara promenerats den här veckan och det är TORSDAG... förstå hur kul hon kommer vara imorrn... Ifs så vart hon behandlad av kiropraktorn i lördags och ska då vila 3 dagar och sen skrittas 3 dagar men hon har bara skrittats 1... Lite för mycket denna vecka men förhoppningvis blir det bättre framöver. Jag gillar inte när hon inte får den tid som hon förtjänar men 1 gång är ingen gång eller vad heter det? 


 

Den här bilden asså!

ANNONS
Av Jhagman - 20 januari 2016 20:15

 

Idag har jag jobbat typ hela dagen så när jag kom hem var jag as trött. Dock hämtade jag ut ett packet med min nya hjälm i :D Imorrn fyller A år så Lillan får vila föer jibbar 7-16... vi får ta en lugn tur i skogen på fredag om det går. 


😍😍😍😍

Av Jhagman - 19 januari 2016 20:45

Idag blev det en lite promenad på 15 min när det var lite halv mörkt. Lillan var duktig tills vi möte några från stallet för då började hon studsa runt. Hon har fått någon dålig ovana att gå på sidan när man leder henne så det ska jobbas bort men sjukt irriterad blir hon när man säger till henne. Sen fick hon lite massage med massageapparaten. 

   

Av Jhagman - 19 januari 2016 14:51

När jag hade Carisma var jag väldigt glad igen men det var fortfarande nått som inte stämde + att jag kände att jag ville göra mer, rida mer ordentligt och inte bara rakt fram typ. Så jag slutade hos Håkan och började rida min systers bästa kompis c-ponny. Hon var en väldigt grov c-ponny men gullig och humör. Red henne i typ 1 år och hon lärde även A att rida. Han är faktiskt väldigt duktig, han kan upp till att galoppera samt jobba hästen studstals rätt. Är stolt över honom! Låna denna bild av Lovisa. 


Lilla Pippi, så mysig häst men med humör som sakt. Jag gjorde faktiskt några hoppträningar på henne men eftersom jag opererade mitt ben i samma veva som jag hade henne blev det inte mycket. Denna ponny kunde en massa så det var kul att kunna göra lite flyttningar, öppnor och slutor. Haha det var inte vackert för i samband med Pippi började jag rida lite för Elin som jag har nämt typ 100 gånger. Hon såldes sommaren 2012 och då var jag hästlös igen...

Av Jhagman - 19 januari 2016 14:38

Är inne i någon period där min energinivå är väldigt låg. Så jag mest slöar i soffan och jobbar. Men nu ska jag åka till stallet och se om Lillan ska få sig en massage. Skulle jag behöva iaf xD


Här förklarar Mats hur man gör när en equieterapeut gör. 

Av Jhagman - 18 januari 2016 18:57

En sak som jag tänkt på sista tiden är att jag blir så sjukt lycklig och full av energi när jag omger mig med hästar eller hästfolk. Jag får så sjukt full med energi! Jag älskar verkligen att prata häst, det spelar ingen roll om det är någon annans eller om typ veterinärer. Det är så sjukt nyttigt att lyssna på andra enligt mig. För man kan lära sig väldigt mycket genom att lyssna på vad andra säger. Jag är som en svamp och pratar gärna och ställer frågor för jag vill verkligen lära mig så mycket som möjligt! 


Over and out från hästnörden!

Av Jhagman - 18 januari 2016 16:01

Nu går vi tillbaka till gammla rutiner som är att sofia har måndag och onsdag. SÅ idag är det ingen häst, är as trött så det passar bra. Hon vilar iaf efter kiropraktorn. Nu tar jag det bara lugnt och vilar upp mig så hon kan sättas igång. Precis som kratus xD


Får se om jag kommer på nått kul att skriva, just nu är huvet tomt.


 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se