jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 16 januari 2016 18:40

Hingstarna har haft vintervila men nu kommer de igång igen xD


Gaspari 340 - Biritz 294 - Parad 194


Född 1972 och var 162 cm hög. Imperator gick svår internationell hoppning och vann SM 1983, blev 2:a i NM, 3:a i V65-pokalen och 4:a på Olympia i London. 1984 var han placerad vid World Cup-tävlingarna i Toronto samt deltog som enda svenska hopphäst vid OS i Los Angeles.

Han var helbror med hingstarna Emir 471 och Figaro 477 som båda gick svår dressyr. Imperator själv var far till Regall 926 (exp USA efter godkänt bruksprov), far till minst 56 stamboksförda ston och 1 diplomsto. Sonen Impuls gick svår dressyr, Curator och Think I Can gick svår hoppning, 3 i svår fälttävlan samt ett flertal i svår körning som Tomas Eriksson haft i sitt spann. En bra allround häst med andra ord. 


Extriör:

Utmärkt framparti med lång, väl ansatt hals och bra bogläge. Obetydligt överbygg. Väl benad. Eleganta och spänstiga rörelser.

 


Fanns ingen film men några gammla kort hitta jag. Den förekommer ibland i vissa stammar så kul att veta lite vad det är för någon.


ANNONS
Av Jhagman - 16 januari 2016 17:56

Nu har Finn och larry varit och jag känner mig as fri! Jag blir typ lite hög efteråt xD Typ springer omkring och fnissar... Jaja skönt att ha det gjort. Larry sa även att jag börjar bli bättre och kanske snart inte behöver behandlas mer. WIIIE! Till Lillan då. Hon hade inget i manken eller benen idag men jag berättade om att hennes kotor mellan T15-T18 sitter lite tätt så han hamrade lite där och en på ländryggen på vänster sida. Det sitter nog lite ihop tror jag men nu vet jag om att det finns ett problem och hur jag ska förebygga. Så mycket tömkörning nu för att bygga ryggmuskler. Men först blir det vila 3 dagar och sen skritt 3 dagar innan vi kör lite lugnt. 


Måste även skryta med att jag gjorde en as god kladdkaka idag som jag tog med till stallet. Hihi jag som inte kan baka annars xD Men nu blir det dusch innan bio i stan. WOOP WOOP!!


 

ANNONS
Av Jhagman - 16 januari 2016 11:31

Idag kommer Finn vid kl 13 och han ska kolla på Lillan och Larry ska knäcka mig lite. SKA BLI SÅ SKÖNT! Gör en kladdkaka och ta med till dem eftersom det kommer nog bli några timmar. 


Här är en film på hur Finn gör när han kollar en häst. 


Av Jhagman - 15 januari 2016 17:01

Det blev först en uteritt med Rille i ca 40 min och hon fick springa av sig lite. Fasen vad det gick undan. Sen red jag 30 min till i ridhuset. I ridhuset blev det bara mjukgörande med slutor, sjänkelvikningar, serpentinbågar, öppnor och slutor. Främst öppnor och serpentinbågar. I alla övergångar förkte jag tänka på att göra en halv halt. Jag har verkligen tappat halv halterna helt! Så bara tt försöka plocka upp dem igen men först måste jag hitta dem xD


 

Av Jhagman - 15 januari 2016 09:36

Idag är det ingen värmre ute! Här hemma är det bara - 14 så i stallet kanske - 18. Får se om jag rider ut och pulsar lite i snön eller om jag rider dressyr i ridhuset. I vilket fall kommer jag frysa ihjäl. Men nu blir det frukost och lite Teen wolf!


Av Jhagman - 14 januari 2016 21:12

Dagen idag började med att vi skulle vara på hästkliniken i Norrköping kl 09.00 så uppstigning kl 06.00 Dock sov jag bara 4 h inatt då Elin hjälpte mig med c-uppsatsen till kl 02.00 Det gick faktiskt väldigt bra att köra trots isig väg vid stallet men sen var den bra. På kliniken gjorde vi en vet kontroll och det var inget konstigt där. Sen gjorde vi även en röntgen för att Lillan inte har några plåtar, benen var bra men det var 3 kotor i ryggen som sitter lite tätt. Detta gör mig lite nojig men efter att ha läst en massa nu på kvällen inser jag att det kanske inte är så farligt ändå. Det är ingenting som hon lider av nu och kanske aldrig kommer. Med mycket jobb på att få rätt muskler ver ryggen kan jag minsak risken för ryggproblem. Funderar på omm jag skulle gå på någon kurs om tömkörning så att jag kan bli bättre på det för just nu känns det sådär. Lite tråkigt men samtidigt kunde det varit mer och värre röntgenfynd. Dock skulle veterinären kolla dem mer noggrant och skicka papper till mig nästa vecka. 


När vi sen kom hem med Lillan tömkördes hon lite i ridhuset bara för att få röra lite mer på sig då hon ine fick gå ut i hagen idag. Hon skötte sig bra men mina fingrar förfrös typ så därför blev det inte så långt stund. Sen fick Lillan nya skor. Så full rulle idag! Imorn får vi se om det blir dressyr ridhuset eller ett klätterpass i skogen då hon fick snösluor idag. 


   

Av Jhagman - 13 januari 2016 23:04

Idag har det hänt lite för mycket! Först jobb till 16 och sen till stallet och fixa 2 hästar + tömköra Lillan. Då smet 3 höstar från lösdriften så jaga häst i skogen i mörker va kul. Vi hitta dom iaf och ett baltramp annars inga allvarliga skador. Skulle hämtat Elin vid 20.15 på rese men det blev vid 21 ist för transporten fick jonas dra fram med traktorn. Imorrn ska vi Norrköpibgs kliniken så hörs imorrn!

Av Jhagman - 12 januari 2016 09:42

Tyra skrev en ganska intressant grej på sin blogg och det är att ridsporten är smutsig. Det kan jag hålla med om. Det finns personer i ridsporten som är sjukt framgångsrika men behandlar inte de personer som hjälper dem med de viktigaste med den respekt som de förtjänar. Hästskötare är idag så sjukt underskattade! Tänk vad de gör för jobb egentligen. De går upp svin tidigt för att ge alla hästar sin frukost, sen släppa ut dem och sen mocka alla 50 11 boxar. Sen så återstår grooming och ev någon ridning. Utan hästskötare skulle inte stora tävlingsanläggningar gå runt. De är även med på tävling och fixar hästen så att den framgångsrika ryttaren bara kan hoppa upp och rida. Sen när hästen är riden är det hästskötarens jobb att ta av den alla grejor, duscha den och ställa in den i sin box igen. Om man tänker efter, hur mycket tid spenderar alla dessa framgångsrika människor med sina hästar? Nu säger inte jag att alla är såhär men det finns en hel del. En smutsig sport helt enkel + typ inget betalt. Vad skulle hända om alla hästskötare stejkade? Allt skulle fallera så hårt! Men då kanske de stollar som inte behandlar dem med respekt inse vad de faktiskt gör! 


En applåd till alla hästskötare!


 

(ett av stallen i England)


Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se