jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 8 januari 2016 08:30

Dagen igår var proppfull med lite för mycket saker att göra. Först på morgonen var jag sjukt seg och låg i sängen till 12. Sen var jag i stallet vid 13 och red en trevlig uteritt. Lillan är inte lika explosiv längre, tror att onsdagens longering hjälpte lite iaf. Lillan har fått en ny vän i stallet, Mitchi låg och sov på henne idag. 


 

Uteritten bestod av skritt och trav. Ganska mycket ökad trav då fart är superkul tycker Lillan. Men jag lyckades rida henne i en väldigt låg form i trav. Det har nog aldrig hänt när vi ridit ute! Väldigt trevligt! Sen in i stallet och prova ett täcke som jag köpte. Tillbaka till Universitetet och hämta A. Sen hem och slänga i sig kvällsmat och vidare iväg till Docketorp.


 

Helene hade köpt min rosa jollyboll som inte intresserade Lillan ett skit så hon köpte den. Passade då på att åka till det gammla stallet och oj vad mysigt det är! Så kul att jag fortfarande är vän med Helene för hon är super trevlig! Vi pratade mest skit under den tiden jag var där. Får ta med mig Lillan när det är varmare för de bästa ute svängarna finns där! 

 

Måste även beröma Helene att hon skötter en ridbana på det bästa sätt jag någonson varit med om! Jag förstår att jag är tycker att de jag har nu skötts sådär för den i docketorp harvas ca 2 gånger i veckan.

 

Mirre förstod grejen med jolly bollen bättre än Lillan för hon var rädd för den! 


ANNONS
ANNONS
Av Jhagman - 6 januari 2016 20:31

När jag kom till stallet efter kursen longerade jag Lillan i övre paddocken och hon var så lycklig. Jag hann bara be om trav när hon drog väg i mega bocksprång (har aldrig sätt henne göra sådanna) och sen racade hon runt som en mupp. Jag försökte bara lugna henne och lugna henne och lugna henne. Tillslut varvade hon ner och kunde galoppera hyfsat lugnt, traven var mer lugn och avslappnad. Kul ändå med tanke på hur hon är och det visar väll bara på att hoin trivs med att bli riden/få jobba. 


 


Av Jhagman - 6 januari 2016 20:06

Idag har jag varit på unghästkurs i Mantorp i denna fruktansvärda kyla! Det var 19 - hos Sissi och Nina lilja. Jag trodde jag skulle frysa mina tår av mig! Det var iaf riktigt roligt och ett kvitto på att jag faktiskt vet en hel del och det jag gör är inte helt åt skogen xD


Dagen började med att vi hade samling och fika. Sen kollade vi när Nina red 5 hästar i ridhuset. Först började hon med 2 nyblivna 3 åringar. De hade samma stam men var helt olika i fas, extriör och sätt. As kul att se hur de var och hur Nina gjorde. En sak som jag ska ta med mig är att när man ska hänga i stigbygel på hästen kan man sätta i knät i den och hänga på det sättet. Mycket bättre än att sätta foten i för om hästen då hoppar iväg kan man fastna eller likanade och sen kan det vara svårt att återhämta sig från det. 


Hon började med longering först och sen satt hon upp. Skrittade bara på den ena och på den andra alla gångarter. Kul att se!

     


Sen red hon en nubliven 4 åring och det filmade jag lite gran. Ett väldigt trevligt sto men lite energisk x)  


Sen den andra 4 åringen som var hingst och as snygg! Den kunde mer och den tömkördes även sedan bara för att visa en grej som var som en ledare som man kuden sätta i gjorden. As smart! 

 

Sen blev den en nybliven 6 årings tur och där visade Nina öppnor och slutor och galoppombyte. Den hade lite attetyd vid galoppombytet men det gick bra ändå fast den sparkade i väggen. Tog dock ingen bild på den för jag frös typ ihjäl xD


Sen efter maten var det extrörbedömning och löshoppning.  Fick lite papper på hur man bedömer (tänkte ta det i ett eget inlägg) och vi fick se 3 som löshoppades. Den lilla 3 åringen var med då också. 

 

 

Under löshoppningen var Eva Gudmundsson där och den kvinnan tycker jag är cool för jag delar hennes åsikter väldigt mycket. Alltid kul när hon är där och man kan byta några ord med henne. Det roliga var att hon kände igen mig, hihi. Jag skapar mitt nätfverk. En sak som hon sa som ni kan tänka på är få människor är hästintresserade. Eva menar att de allra flesta är bara intresserade av sin egna och inte andras. Klura lite på vad du är för en!


Nu ska jag tina upp  mina tår och sen sova. Ni får ett inlägg om hur jag gjorde med Lillan imorrn för ny är jag så trött!


Av Jhagman - 5 januari 2016 17:29

Imorron är det kurs! Ska bli as kul! Får se om jag rider när jag kommer till stallet eller om jag ska försöka mig på tömkörning. Det känns sådär i nuläget men vi märker. 


Av Jhagman - 5 januari 2016 17:13

Blev en liten uteritt idag i det vackra vintervädret. Var as kallt men kul. Lillan var på hugget och skrittade på jätte snällt tills jag tog dessa bilder. 

      

Sen var det bara att hålla i sig typ. Hon började med att slänga på huvudet och busa lite harmlöst. Sen när det kom snö på hennes ländtäcke sparkade hon en massa och hoppade in i grannen på andra sidan så det blev mer snö och det fortsatte så tills jag sa att hon skulle fram för då tyckte hon att vi skulle galoppera som jag inte fick stopp på. HOn bara galopperade på sidan... Sen fick jag stopp på henne och då kunde hon inte skritta utan tackatde hela tiden, även i nerförsbacke. På långsträckan hem fick hon spunk och hoppade iväg i galopp igen och samma sak när jag försökte bromsa. Hon bara sprang på sidan. Därför gick jag ner till ridhuset och tänkte trava tills hon hade lugnat sig. Det gick förvånadsvärt snabbt. Hon skutta lite när jag bad henne trava men jag gjorde bara ca 5 varv i varje varv i låg form och hon jobbade faktiskt förvånadsvärt bra. Så jag gav mig där. Det jobbigaste är att hon är väldigt explosiv och det blir itne så mycket bättre av dessa korta ridpassen men man måste ju börja någonstans.

Av Jhagman - 4 januari 2016 19:16

Blev ingen ridning idag för Lillan hade värstens snorkråka i näsan. Så hon fick vila. Jag fixade bara det jag skulle och åkte hem typ. När jag kom hem fick jag veta att jag inte klara tentan... Jag och plugg funkar inte så bra... Ja ja jag ska jobba istället och försöka få igång denna blogg lite mer. Har några ideer på vad jag ska göra men först väntar vi på dispansansökan som jag får veta runt 20 januari. Så får bli att jobba lite runt omkring och se fram imot kursen på onsdag! Ska även åka till Göteborgs horse show! Det är ett måste. Får försöka få detta halv år till något bra. Just nu känns det sådär men förhoppningsvis vänder det. 


       

Av Jhagman - 4 januari 2016 09:00

En sak som folk inte vet om typ eller jag tror att jag tagit upp det en annan gång är att när jag rider en uteritt rider jag mycket dressyr. Dressyr fast rakt fram. Jag tycker det är mycket roligare och Lillan också. Jag är väldigt van med detta pga att när jag var hos Håkan hade vi inte ridhus eller en fungerande paddock så det var bara grusvägen/sandvägen i skogen och då och då på ett fält. Det jag brukar göra ute är skänkelvikningar i skritt och trav, lite öppnor och slutor, halter, övergångar, serpentinbågar, framdelsvändningar och bakdelsvändningar. Tycker även det går lättare att lära Lillan nya saker när vi är ute för hon har mycket mer positiv energi. Det är väligt sällan som jag bara rider rakt fram i olika gångarter. Det händer bara när jag rider med andra och även då kan jag göra lite skänkelvikningar xD 


I början när jag red Lillan fattade hon inte detta alls, hon tyckte bara jag var jobbig. Men nu är det så naturligt för henne. När vi rider på fält blir det också mer dressyrigt och samlat. Många säger att jag borde rida mer dressyr på Lillan men jag tycker att jag gör det ofta ändå. Hon kanske går i genomsnitt 2-3 dressyrpass med mig i veckan. Tycker det räcker. Jag är ju inte den som gillar fart speciellt mycket så jag har fastnat lite i dressyr ute. Som Ulla Håkansson, hon rider ju sina grand prix hästar om jag gör i skogen och det funkar för henne ;) 


Ville bara att andra ska förstå hur jag rider och att det itne bara är fläng rakt fram när det är uteritt. Utan att det är dressyr fast rakt fram. tycker att det funkar väldigt bra + att det är 100 gånger roligare!


   

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se