jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 3 januari 2016 16:26

Idag klade Lillan att skrigtta 80 % av den 15 min långa skrittpasset i ridhuset. Fokus låg på att hon skulle vara lugn när jag slutade. Hon var kanska spänd och taktig i början men lugnade ner sig när jag gjorde lite öppnor och slutor, små och stora volter och halter. Red på halv långa tyglar och i slutet fick hon helt långa. Imorgon blir det nog en sväng i skogen (Y)


Har även fått en ny vän i stallet, Hjördis. Värsta myskatten!!!

 

ANNONS
Av Jhagman - 3 januari 2016 08:45

Under 2015 började jag med att skriva lite om avelshingstar då och då. HIttils har 30 presenteras men det finns många fler kvar! Därför tänkte jag ranka mina top 5 hittils. Vi börjar nerefrån.


NR 5.

Cortez

Han förtjänar nr 5 på listan pga att han har påverkat hoppaveln väldigt mycket. Han är verkligen med i nästan alla bra hopphästars stam + att Håkan säger att en bfra häst har hans blod xDNr 4

Feliciano

Jag blev väldigt förvånad när jag läste mer om denna hingst. Han var väldigt framgångsrik och börjar komma in mer och mer i svensk hoppavel. En hingst jag kan tänka mig att ha en häst efter. 


 


Nr 3

Bengt Nabab


En nykomling som van bruksprovet i år. Ska bli väldigt kul att se hur denna hingst utvecklar sig! Jag tror på den!Nr 2

Vivaldi K

En speciell hingst med en fruktansvärd hoppkapacitet. En Indoctro avkomma som jag gillar skarpt! 

 


Nr 1

DAA DA DAAAAM

Taloubet Z. Jag är helt kär! Vilken hoppteknik! Vilken hingst! Den finns bara tillgänglig i Tyskland att avla med... Annars hade han varit mitt första val!
ANNONS
Av Jhagman - 2 januari 2016 18:26

Tanken var att jag skulle skritta Lillan en sväng ute idag men så blev det inte men jag börjar från början. Jag, Michaela och Diane tog in våra hästar och gjorde i ordning dem. Lillan var jätte snäll tills sadeln kom fram. Då skrapa hon med hovarna och när den var på gjorde hon piaff i gången... SÅ TAGGAD HAR HON INTE VARIT PÅ MEGA LÄNGE! På med allt och sen ut med hästen. Hon kanske skrittade 5 steg annars tackade hon, sparkade bakut eller gjorde luftsprång... Typ på Diane. När vi hade kommit ca 100 m började Lillan lugna sig men då hör jag en  WOOOAAAH och vänder mig om och ser att Michaela ligger på marken och får Zelda på sig! Zelda rullar snabbt av Michaela och springer iväg medans Michaela ligger kvar och inte kan andas typ så bara att ringa ambulans direkt. Diane ringde någon som tog emot Zelda som vi trodde sprang till stallet men hon sprang till Maya som var kvar i hagen... Sen gick Diane till stallet för att möta ambulansen och jag och Lillan var kvar. Lillan var väldigt hoppig och studsig för 2 hästar hade ju lämnat henne men hon lugnade sig typ iaf hon var hanterbar. Sen kom Knack efter ett tag och vintertäcke som vi la på Michaela och han tog Lillan. Sen kom ambulansen och vi åkte till akuten. Troligtvis har Michaela brutit nyckelbenet men tur att det inte var värre! Åkte och hämtade Michaelas bil och kollade hästarna som mådde bra. Händelserik dag! 


 

Av Jhagman - 1 januari 2016 21:23

Lillan räknas som 7 år nu även fast hon är född i maj xD Snart ingen bebis häst längre!!    

Hon är 4 år på bilderna <3

Av Jhagman - 1 januari 2016 17:05

Det är lite dött här nu men det är för att det inte finns så mycket kul att skriva om. Det jag roar mig med är att åka till stallet och mocka, fixa mat och borsta. När jag sen kommer hem fortsätter jag smörja ridutrustningen eller så läser jag eller spelar dataspel XD


Har ni läst böckerna om Sia och Pontus, de läste jag när jag var as liten. Tycke det var en as bra hästbok serie! Så nu läser jag dom igen om jag inte spelar full fart i stallet. Full fart i stalet spelade jag när jag var typ 10 kanske. Fick dom från pollux hästbok klubb. Hur många var inte med i den? xD

 

Iaf chillar och gör detta. Kanske ska sitta på Lillan imorrn för det bästa i hennes igångsättning är att sitta på för då har man bäst kontroll, vi får se. 

Av Jhagman - 31 december 2015 09:15

November:


Felfri 90 cm!

 

Ullered!

 

Massa uteritter på en lite för pigg häst!

 

Klättra typ jämnt!

December:

 

Uteritter

 

Markarbete och hoppning

 

Påtänd häst?

 

Julfrukost i stallet

 

Ny box!

   

Av Jhagman - 30 december 2015 21:40

Jag har en kalender som jag alltid skriver upp vad jag gör med Lillan och Sofia skriver med i den. Har räknat hur mycket vi har gjort och det är ganska jämnt fördelat.


Hon har;

Vilat 116 av 365 dagar

Uteritt 62 av 365 dagar

Hoppat 26 av 365 dagar

Dressyr 30 av 365 dagar

Tävlat 9 av 365 dagar

Markarbete 14 av 365 dagar

Tömkörning 15 av 365 dagar

Någon annan rider 64 av 365 dagar

Skritt 11 av 365 dagar

Longering 9 av 365 dagar

Klättring 4 av 365 dagar

Konditionsträning 5 av 365 dagar


När någon annan rider har jag inte räknat med vad de gör i statestiken, utan det är bara det jag har gjort under 2015. När jag rider uteritt rider jag oftast dressyr med skänkelvikningar osv. Så det räknas inte in i dressyren. I tömkörningen är det oftast markarbete som görs så det ingår inte heller i beräkningen utan bara under kategorin tömkörning. Ska köpa eller göra en ny kalender och skriva för nästa år. Det som ska bli mer av är styrkearbete, kondisträning och tömkörning. Annars är jag väldigt nöjd med fördelningen detta år!


Av Jhagman - 30 december 2015 19:10

Den årliga smöjningen när Lillan vilar. Väldigt mycket läder...

 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se