jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 29 december 2015 16:17

         

Bara 1 vecka kvar tills Lillan sätts igång så idag myste vi i det fina snövädret!

ANNONS
Av Jhagman - 28 december 2015 14:23

Detta räknande på foderstat... JAG BLIR GALEN! Nu ser den iaf ut såhär;

   

1,5 kg är att hon ska få strå lucern från broogarden igen för jag tycker deras foder är as bra! Sen 12 kg hösilage. Detta är då när hon är igång igen. Hoppas jag inte behöver räkna mer!!!

ANNONS
Av Jhagman - 28 december 2015 08:45

Sitter och kollar lite på vilka tävlingar som finns nästa år och strukturerar upp det lite. Finns dock lite för många... I April finns det en varje helg som jag skulle vilja åka på men det funkar ju inte. Får ta varannan där eller nått. Sen får vi ju se om det blir skola eller jobb för min del i vår men tävla ska det bli iaf. Första tävlingen blir i Rappestad dock i Mars. Men då har vi tid att träna upp oss lite för Lillan går in på sista veckans vila imorrn och sen ska hon igång igen.WOHO Börjar känna mig otroligt ridsugen!!!


 

Av Jhagman - 27 december 2015 17:48

Blev en liten fixar dag med att mocka ut den gamla boxen och strö den nya. Flytta grejor från mitt skåp jag haft i sten stallet till gammla stallet (det nya stallet). Jag har bara bytt stallbyggnad för det finns 4 st i Flemma. Tror att detta byte kommer bli så bra för det finns ett "torkrum" med värme som man kan använda och hänga täcken i (Y). Närmre till vattnet + att det inte fryser på natten. Lillan verkade iaf väldigt nöjd för hon rullade typ direkt xD 


 

När jag sen tog in henne skakade hon som ett asplöv så det var snabbt in i boxen av med täcket som inte var blöt igenom och på med ulltäcket. Hon fick stå och äta medan jag hjälpte till med insläppet och sen borstade jag henne en lång stund och satte på broddar. Självklart lyckades hon sparka sig själv med bak så det blev kyddbak och boots fram...

 

Sen organiserade jag mitt nya skåp och det blev rätt bra men kommer nog göra om igen för ska få lite mer grejor till den. 

 

Av Jhagman - 27 december 2015 09:00

Irco Polo- Spotman - Marco Polo


Irco Marco föddes 1971 i Holland och var stationerad på Bondarp från mitten av 1980-talet fram till sin död år 2001, 30 år gammal. Irco Marco förtjänar ett eget kapitel i svensk hästavel. Ännu 40 år efter hans födelse ligger han i toppskiktet i BLUP liksom hans söner Irco Mena och Feliciano. Han var 163 cm hög.


Godkända söner: Hingstarna Feliciano 823, Greve Molke 937, Irco Mena 763, Jägermeister 882, King Marco 938, Marco Mitras 891, Niklas 916, P Garonne Marco 944.

Irco Marco har tävlat svår internationell hoppning i sju år med 54 placeringar (22 segrar, deltagit i EM). Irco Marco har visat sig vara en god hoppförärvare med ett stort antal tävlingshästar och ett flertal avkommor med internationella placeringar. Irco Marco håller fortfarande en mycket hög position med 155 i blupindex och med sönerna Irco Mena och Feliciano i tät följd.


Extriör:

Ganska oädel hingst med djup bål, grovt ansatt hals, brant bog och kort manke. Mycket grovbent med ganska breda leder och goda inskeningar. Marktrång fram i skritt, god trav.

 

Här är en avkomma som var min kompis Ellens häst, Brim Time som hon tyvärr fick ta bort. 

Av Jhagman - 26 december 2015 17:00

Lux Z – Libero H – Caletto I

 

Tornesch föddes år 2000 och var 167 cm hög. Han är en hollänskfödd hingst med holsteinerblod som kombinerar arvet från de bästa prestationshingstarna på de internationella tävlingsbanorna. 

 

Språngavgift 2015: 2500 kr plus moms

90 dygnsavgift 2015:  13000 kr plus moms


Tornesch är under maj och juni 2015 stationerad i Frankrike på Haras de Couvains/ De Semilly där han finns tillgänglig på fäsrsksemin. Under hela säsongen finns han också tillgänglig på fryst semin via Bäcka Gård. 


Extriör:

Välutvecklad och maskulin hingst med vackert huvud, välformad men något brett ansatt hals, lång manke och välliggande bog. Lindrigt tåvid fram i övrigt välbenad. Skritten är ren och energisk med normal steglängd. Traven är lätt men obalanserad och kort, även taktmässig, energisk, stundtals överilad. Galoppen är ren, taktmässig, energisk och spänstig men något spänd rygg. En energisk hingst med god bakbensaktivitet, stundtals något spänd. En hingst med stor kapacitet, god rytm, god balans. Hingsten är säker i sin taxering med snabb reaktionsförmåga. Han är väl förberedd för sin uppgift och mycket samarbetsvillig.Av Jhagman - 26 december 2015 14:00

Blev inspirerad av Sanna som diver www.stallstubbetorp.se  om att göra ett inlägg över vilken runda som jag nöjdast med och vilken som jag är minst nöjd med. 


Den som jag är mest nöjd med är nog den i Tollstad . En Pay and jump 70 cm och 80 cm när hon hade sin svaka. Här är 80 cm och det kändes verkligen att efter detta så har det gått framåt igen!

Även de i Mantorp, vilka hopp!

Den som jag är minst nöjd med passet hemma innan pay and jump i Stora Bjärby. Det visade sig sen att hon var väldigt förkyld och fick sedan vila en vecka. Så vart det bättre.

Av Jhagman - 26 december 2015 11:16

Gav hästarna frukost och släppte ut dem imorse. Nu ska jag sova! Lillan ska också byta box imorgon, WIIIIE!


   

Lillan rev ner min lila påse och bet sönder clementinen så hela påsen är äcklig nu... 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se