jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 25 december 2015 11:11

 

Lillan fick med present igår av mamma och pappa eller "mormor och morfar". 


ANNONS
Av Jhagman - 24 december 2015 16:00

 

ANNONS
Av Jhagman - 24 december 2015 12:23

Åkte till stallet nu på morgonen och hade frukost i stallet med Michaela och Wiwi. 


Sen gick vi ner till hagarna och myste lite med hästarna och gav de vatten. Fin juldag idag!

         

Av Jhagman - 24 december 2015 10:15

Mina mål för 2016 kommer jag att dela upp lite i delmål men alla leder ju till samma mål. 


Under våren:

 - Starat 1 m igen och komma runt banan

 - Starta 1 dressyrtävling.

 

Under sommaren:
- Stadiga resultat i 1m och 90 cm.


Till sensommaren/hösten:
- En 110 debut men det beror lite på hur det går. Men jag ser gärna det som sakt. 


Mål för hela 2016:
- Få henne mer stadig i formen mellan hindren

- Bli starkare
- Galoppombyte!
- Skänkelviking i galopp
- Öppnor/slutor i galopp?
- Framdelsvändning och bakdelsvändning (perfekt)

Go team Jhagman!


Av Jhagman - 24 december 2015 08:00

 

Av Jhagman - 23 december 2015 10:27

Dagen före julafton och jag jobbar 13-21.15 Imorrn blir det julfrukost i stallet så ska handla lite till det snart. Får se om det blir en liten julritt imorrn eller inte. Lilla  och jag på julafton 2013

 

Av Jhagman - 22 december 2015 17:00

Till nästa år kommer mitt tänk kring Lillan att vara lite annorlunda. Jag kommer självklart att rida henne som vanligt men ribban kommer att höjas för hon blir ju trots allt 7 år! Min lilla bebis är inte så bebis längre... Det första som påverkar hur det kommer se ut är skolan. Om det blir så att jag inte får göra klart sista terminen kommer fokuset på Lillan att vara mer. Det kommer bli mer träningar och ev mer tävlingar beroende på hur mycket jag jobbar. 


Men till tänket, det kommer ändras. Jag kommer att kräva mer av henne under längre stunder i ridningen och inte "köpa" att hon kanske har en dålig dag utan att försöka jobba igenom det istället. Detta har jag gjort någong gång och det går. Hennes humör brukar bli bättre men först blir hon riktigt tjurig xD Självklart måste man se lite på att hon är ett sto och att man måste klappa dem medhårs ibland. Hon kommer även att tömköras mer för jag har slarvat så fruktansvärt för mycket med det! Tömkörning är ju ett av de bättre sättet att  bygga muskler på, även backträning ska läggas in. Tänkte varva det med var tredje vecka tömkörning, longering eller backträning beroende på hur det ser ut. 


Målet med ridningen på Lillan är att hon ska ridas som vilken häst som helst mer. Inte hela tiden för hon är fortfarande unghäst och jag räknar henne mer som en 6 åring då hon inte gjorde typ någonting alls som 3 åring och första halvåret som 4 åring. Jag tycker dock att hennes ridbarhet har utvecklast enormt under detta år men bättre ska det bli!

 

 

Av Jhagman - 22 december 2015 16:00

Satte upp Lillans julpynt idag, skulle egentligen vilja ha mer men de får ju inte äta glitter. Hon skulle fått en 3de hästsko men det får bli dessa 2


 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se